De makers


Lotte Oosterom
(1985) is mama van Pip en Teun. Zij liep al langer rond met het idee om een begrijpelijk boek te maken over CLN2, zodat zij Teun beter kon begeleiden bij wat er ‘speelt’ in zijn hoofd. Lotte en Richard besteden heel veel tijd aan de intensieve zorg voor met name Pip, en hebben toch tijd kunnen vinden voor dit project. Dat hun verhaal nu zo levensecht is opgetekend, stemt Lotte trots en dankbaar.

Vlnr: Esther, Lotte en Christine

Christine van Duin (1970) heeft altijd een passie voor tekenen en schilderen gehad. Zij volgde de opleiding grafische vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Na haar studie werkte zij bij een reclamebureau en in de drukkerij van haar vader. Sinds de geboorte van haar drie zoons (de Janssies) werkt zij als zelfstandig vormgever en illustrator in Akersloot.
‘Leve de Opruimers’ is het eerste prentenboek dat zij illustreerde, waarmee een grote wens in vervulling is gegaan.

Esther Daniëls (1970) werkte jarenlang als communicatieprofessional in de ICT, tot zij in 2007 haar eigen tekstbureau startte. Sindsdien is iedereen welkom in De Woordenwinkel, voor alle woorden die je zelf niet op papier kunt krijgen. Dat kunnen zakelijke teksten zijn, maar Esther tekent ook graag persoonlijke verhalen op, zoals brieven, liedjes, interviews en speeches. Dit boek is daar een prachtig voorbeeld van, en alsof het zo moest zijn, vonden Lotte, Christine en zij elkaar in dit bijzondere project.   

We bedanken Hans Doderer (degroep.nl) voor fotografie en videoregie, Wayne van der Horst (w1studios.nl) voor de cameravoering en Michel Leseman (Viday.nl) voor de audioversie van het boek. Jullie gaven het boek audiovisuele vleugels!